Koolen Industries neemt zonnepaneelbedrijf Energy Experience Group met als belangrijkste merk BonGo Solar, over

Koolen Industries bedrijf Energy Experience Group verandert naam

Het Nederlandse groene energie conglomeraat Koolen Industries heeft het zonnepanelenbedrijf Energy Experience Group overgenomen. Energy Experience Group bestaat uit BonGo Solar en andere bedrijven.

Deze deal herenigd twee oorspronkelijke investeerders in Booking.com, een van de meest succesvolle bedrijven uit Europa.

“Deze deal voegt industriële waarde toe aan onze activiteiten, wat ervoor zorgt dat iedereen zonnepanelen op zijn/haar dak kan installeren. Dit betekent dat ze ‘prosumers’ worden, wat betekent dat ze consument worden van hun zelf-opgewekte energie, alsook producent van elektriciteit die ze kunnen verkopen,” zegt Alfred Breggeman, CEO Energy Experience Group.

Kees Koolen, CEO van Koolen Industries, zegt: “Huizen met zonnepanelen zijn mainstream geworden. Mensen hebben de kans om te kiezen wat voor een soort energie ze willen gebruiken. Door deel te nemen in de energie transitie naar duurzame energie zien velen zelfs hun elektriciteit rekening dalen.”

Snelle uitbreiding
Energy Experience Group bestaat, naast BonGo Solar, ook uit de bedrijven BonGo Solar Projects B.V., Duurzaam Besparen B.V. en Energie Experience Installatie Service B.V.

“BonGo Solar realiseert meer dan 100 zonnepaneel installaties per week. Nu Energy Experience Group onderdeel is van Koolen Industries is het doel om ook buiten de Benelux uit te rollen. Dus we verwachten meer business die groene groei brengt naar alle markten waarin wij zitten,” zegt Breggeman.

“Op piekmomenten wordt er meer zonne-energie gegenereerd dan dat onze klanten kunnen gebruiken. Door de energie tijdelijk op te slaan in batterijen of een andere vorm van opslag, kan deze energie op een later moment alsnog gebruikt worden. Ook willen steeds meer mensen hun elektrische auto laden met energie uit hun eigen zonnepanelen. Met Koolen Industries als partner hebben wij toegang tot verschillende vormen van energieopslag en laadinfrastructuur”, aldus Breggeman.

Koolen voegt toe: “Om schone energie op te kunnen slaan moet deze uiteraard eerst gegenereerd worden. Deze investering brengt Koolen Industries expertise, terwijl we ons dichter naar de bron van schone energie bewegen.”