Koolen Industries bedrijf Energy Experience Group verandert naam, als onderdeel van holistische strategie

Medewerkers van BonGo Solar

Koolen Industries Solar is de nieuwe naam van Energy Experience Group (EEG). Deze naamswijziging maakt onderdeel uit van een holistische strategie om energie generatie meer te integreren met andere oplossingen, zoals schone energieopslag, distributie en gebruikersapplicaties.

Koolen Industries Solar’s installatiebedrijf wordt ook hernoemd, van Energy Experience Installatie Service naar Koolen Installation Services.

“We zijn snel gegroeid sinds de overname van Koolen Industries vorig jaar en we groeien steeds meer in onze nieuwe rol als een belangrijk onderdeel van iets groters, namelijk een groep die ervoor wil zorgen dat schone energie voor iedereen beschikbaar wordt, waar en wanneer dit nodig is. Door de naam te veranderen helpen we klanten te begrijpen hoe zonnepanelen gebruikt kunnen worden met andere applicaties, zoals laadinfrastructuur, lithium batterijen en andere soorten schone energieopslag,” aldus Alfred Breggeman, CEO, Koolen Industries Solar.

“Door consumenten het gehele plaatje te laten zien, helpen wij hen om deel te nemen aan een groen herstel na de coronacrisis, wat duidelijk iets is wat klanten willen. Het is geen toeval dat de vraag naar zonnepanelen bleef aanhouden en zelfs steeg tijdens de intelligente lock-down. Onze klanten vertellen ons dat ze gezond en duurzaam willen leven en dat zij niet terug willen naar de uitstoot niveaus voor Covid-19.”

Koolen Industries Solar bedrijf BonGo Solar heeft sinds oktober 2019 in totaal 5.638 zonnepaneel installaties uitgevoerd, van in totaal 60.000 zonnepanelen, op de daken van Nederlandse inwoners en bedrijven. Zo mocht BonGo Solar 63 woningen van twee nieuwbouwprojecten in Dordrecht voorzien van zonnestroom.

De omzet steeg met 35%, het aantal medewerkers is uitgebreid van 88 naar 116 en zonnepaneel installatiebedrijf NovaVolt werd overgenomen in de tussentijd.

“We kijken uit naar een aantal mooie projecten, zoals zonnepaneel installaties voor een groot aantal scholen in Haarlemmermeer, en we willen gaan uitrollen naar Spanje, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk,” laat een enthousiaste Peter Mulder weten, die in april in dienst trad als Chief Commercial Officer.

“Zonnestroom speelt een essentiële rol in het realiseren van de energie transitie van fossiele brandstoffen naar duurzame energie. De voordelen van zonnepanelen worden nog groter wanneer zij gecombineerd worden met technologieën en services die de gegenereerde energie opslaan, vervoeren en gebruiken. De afgelopen maanden hebben wij gekeken hoe wij dit efficiënt en betaalbaar kunnen doen en we zijn nu klaar om onze particuliere en zakelijke klanten te introduceren aan de vele mogelijkheden van Koolen Industries Solar,” zei Kees Koolen, CEO van Koolen Industries.

Koolen Industries bedrijf Energy Experience Group verandert naam

Zonnestroom wordt een essentieel onderdeel van de wereldwijde energie transitie van fossiele brandstoffen naar duurzame energiebronnen, zeggen Alfred Breggeman, CEO, Koolen Industries Solar en Kees Koolen, CEO Koolen Industries. (Deze foto werd genomen voor Covid-19).

Over Koolen Industries
De missie van Koolen Industries is ervoor te zorgen dat iedereen kan bijdragen aan de energietransitie. Door schone energie op te wekken uit de wind en zon, en oplossingen bieden die deze energie opslaan, vervoeren en leveren, zullen ze consumenten een autonome levensstijl bieden, onafhankelijk van het elektriciteitsnet.

Koolen Industries bouwt en investeert in een groep bedrijven die er samen voor zullen zorgen dat hernieuwbare energie altijd beschikbaar zal zijn, waar en wanneer dat ook nodig is. Betrouwbaar en veilig. Mogelijk gemaakt door ingenieuze software

Sinds haar start in 2019, kondigde Koolen Industries investeringen aan in zonnepaneel installatiebedrijf BonGo Solar, lithium batterijen producent Super B, energie opslag bedrijf Smart Grid, flowbatterij ontwikkelaar Elestor,  groene ammoniak bedrijf Proton Ventures, cloudplatform voor het huren van mobiele energie opslag Skoon Energy, laadinfrastructuur bedrijf Floading Energy, Hardt Hyperloop, AI robotica bedrijf Aziobot en EIT InnoEnergy, een bedrijf dat investeert in duurzame energie startups in Europa.

Over Koolen Industries Solar
Koolen Industries Solar (voorheen Energy Experience Group) is een groep van bedrijven uit de Koolen Industries groep, die werkzaam zijn in de zonne-energiesector. Op jaarbasis installeert Koolen Industries Solar rond de 75.000 zonnepanelen bij consumenten en bedrijven. Momenteel bestaat Koolen Industries Solar uit vijf bedrijven: BonGo Solar, NovaVolt, BonGo Solar Projects, Duurzaam Besparen en Koolen Installation Services.

Door duurzame energie op te wekken, vervult deze groep bedrijven een essentieel onderdeel binnen de visie van Koolen Industries om schone energie voor iedereen beschikbaar te maken. Andere bedrijven uit de Koolen Industries groep pakken het vanuit hier op om deze schone energie te transporteren, op te slaan en te leveren.

Over Koolen Installation Services
Koolen Installation Services installeert de zonnestroom oplossingen die verkocht worden door haar zuster bedrijven BonGo Solar, NovaVolt, BonGo Solar Projects en Duurzaam Besparen. Dit doen ze volgens de NEN1010-normen zodat ze de veiligheid van de zonnepanelen kunnen garanderen.

——————————————————–

Media relaties
Marlies Vringer
Koolen Industries Solar
m.vringer@koolenindustriessolar.com
+316 113 119 81

Anne Koolen
Koolen Industries
anne.koolen@koolenindustries.com
+316 57 58 75 74

Koolen Industries Solar