Koolen Industries Solar stelt Sandra van der Hulst aan als CEO

Koolen Industries Solar heeft Sandra van der Hulst aangesteld als Chief Executive Officer (CEO). Sandra van der Hulst gaat meteen van start en bouwt de organisatie verder uit in de zonne-energiebranche.

“Het afgelopen jaar zijn we snel gegroeid door autonome groei alsook strategische overnames. Hierdoor is de behoefte ontstaan aan een betrokken en sterke CEO die de ambitie van de organisatie verder gaat waarmaken,” zei Alfred Breggeman, Chairman of the Board, Koolen Industries Solar.

Van der Hulst neemt het over van Breggeman, die zich bezig gaat houden met strategie, overnames, het creëren van nieuwe kansen en het uitrollen van de organisatie binnen Europa.

“Sandra’s managementvaardigheden zijn indrukwekkend, vooral haar kunde om met complexe en snel veranderende organisaties om te gaan. Ik kijk er naar uit om met haar samen te werken terwijl ik focus op de lange termijn kansen,” zei Breggeman.

“Ik kijk er naar uit om verder te borduren op Alfred en zijn team’s indrukwekkende resultaten. Koolen Industries Solar’s gemotiveerde team en innovatieve oplossingen hebben ons voorbereid op de volgende stap: snelle groei. Samen met het team ga ik vol vertrouwen en enthousiasme aan de slag om zonne-energie overal en voor iedereen toegankelijk te maken”, zei Van der Hulst.

Sandra van der Hulst heeft de afgelopen zeven jaar de rol van CEO vervult binnen Eigenhuis Groep, waar ze verantwoordelijk was voor de volledige bedrijfsvoering, het ontwikkelen en integreren van nieuwe businessmodellen in branche overschrijdende samenwerkingen, sociale innovaties en veranderingsprocessen binnen diverse sectoren.

“In deze fase van het snelgroeiende bedrijf is het van belang dat er een CEO is die een sterk team kan bouwen en goede structuur aan kan brengen,” zie Kees Koolen, CEO, Koolen Industries.

“Naast dat Sandra een echte teamplayer is, heeft ze uitgebreide en relevante ervaring. Ze heeft duidelijke doelen en een duidelijke visie, wat ons enorm gaat helpen bij het realiseren van de snelle en duurzame groei,” zei Koolen.   

Over Koolen Industries Solar

www.koolenindustriessolar.com

Koolen Industries Solar (voorheen Energy Experience Group) vertegenwoordigt de zonne-energiesector van Koolen Industries en bestaat uit vijf bedrijven: BonGo Solar, Duurzaam Besparen, Energy Experience Installatie Services, BonGo Solar Projects en NovaVolt Solar Energy. Door duurzame energie op te wekken, vervult deze groep bedrijven een essentieel onderdeel binnen de missie van Koolen Industries om schone energie voor iedereen beschikbaar te maken. Andere bedrijven uit de Koolen Industries groep houden zich bezig met opslag, transport en levering van schone energie.

De bedrijven van Koolen Industries Solar zijn aangesloten bij Stichting Garantiefonds ZonneEnergie en samen installeren ze meer dan 75.000 zonnepanelen per jaar bij consumenten en bedrijven. De bedrijven werken uitsluitend met A-merk zonnepanelen, omvormers en onderbouwsystemen. De installatie gaat volledig volgens de NEN1010 normen en in het algemeen kunnen zonnepanelen binnen zes weken al geïnstalleerd worden.

Over Koolen Industries

www.koolenindustries.com

De missie van Koolen Industries is ervoor te zorgen dat iedereen kan bijdragen aan de energietransitie. Door schone energie op te wekken uit de wind en zon, en oplossingen bieden die deze energie opslaan, vervoeren en leveren, zullen ze consumenten een autonome levensstijl bieden, onafhankelijk van het elektriciteitsnet.

Koolen Industries is een groep bedrijven die samen complete, geïntegreerde schone energie oplossingen bieden aan bedrijven en consumenten. Of het nu gaat om zonne-energie, batterijen, laad infrastructuur of een combinatie daarvan; Koolen Industries kan de wens van haar klant omzetten in realiteit.

Sinds haar start in 2019, kondigde Koolen Industries investeringen aan in zonnepaneel installatiebedrijf BonGo Solar, lithium batterijen producent Super B, energie opslag bedrijf Smart Grid, laadinfrastructuur en laadpalen bedrijf Floading Energy, groene ammoniak bedrijf Proton Ventures, mobiele energieopslag gekoppeld aan zonnepanelen bedrijf GreenBattery, flowbatterij ontwikkelaar Elestor, cloudplatform voor het huren van mobiele energie opslag Skoon Energy. EIT InnoEnergy, een bedrijf dat investeert in duurzame energie startups in Europa, AI robotica bedrijf Aziobot en Hardt Hyperloop.

Media relaties

Koolen Industries Solar
Cheyenne Holtrop
+316 28 42 85 50
C.holtrop@koolenindustriessolar.com

Koolen Industries
Anne Koolen
+316 57 58 75 74
Anne.koolen@koolenindustries.com